RiseUp-PreSchool-8.jpg
 

Om förskolan

 
 
 

En trygg plats för barnen


En extra utsatt grupp i samhället är barn till dagarbetare. Vi såg ett behov av att tillhandahålla en trygg, kärleksfull plats där dessa barn kan vara medan föräldrarna arbetar. Vi ger barnen trygg miljö, mat två gånger per dag, vuxna som har tid till lek och skratt och en möjlighet att lära sig att umgås med andra barn. Vårt dagis liknar svenska dagis med en liten del undervisning men mestadels lek och skoj.

 

I början hade vi problem med att föräldrarna inte kom och hämtade sina barn efter arbetets slut. När vi frågade föräldrarna varför de inte kom och hämtade barnen fick vi svaret att barnen har det bättre hos oss på dagis än i sina hem. Tyvärr stämde det nog i många fall. Vi har nu löst detta problem och föräldrarna förstår att vi driver dagis och inte barnhem för deras barn. 

På vårt dagis har vi idag 20-25 barn i åldrarna 2-5 år.

 
 
 
RiseUp-PreSchool-5.jpg
RiseUp-PreSchool-8.jpg
 
 
 

En dag på dagis


Barnen är hos oss från morgon till eftermiddag. Hos oss får barnen både frukost och en stadig lunch. Barnen får lära sig bokstäver, siffror och enkla ord på engelska. Vi lägger mycket fokus på att det skall vara en kreativ och stimulerande miljö för barnen, därför läggs mycket tid på att rita, sjunga och pyssla med färg och form.